Новини

Парашкев Кръстев: Ремонтите на три от съоръженията на АМ „Тракия“ ще приключат до 20-ти юли

  10.06.2015 10:52  

„В рамките на предвиденото 50-километрово трасе за ремонт по АМ „Тракия“, след 1-ви юли ще останат затворени единствено съоръженията – виадукти и мостове, които са общо пет.

„В рамките на предвиденото 50-километрово трасе за ремонт по АМ „Тракия“, след 1-ви юли ще останат затворени единствено съоръженията – виадукти и мостове, които са общо пет. Строително-ремонтните работи на три от тях – при 9-ти км, 63-ти км и моста над р. Тополница, ще приключат до 20-ти юли, а на останалите – при км 61-ви и км 67-ми – те ще продължат през цялото лято”. Това заяви изпълнителният директор на „Автомагистрали“ ЕАД Парашкев Кръстев по време на проверка на ремонтните дейности на АМ „Тракия“, осъществена съвместно с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров. Инспекцията бе направена часове преди да бъде пуснато движението по ремонтираното дясно платно в посока Пловдив между 5-ти и 10-ти километър на автомагистралата. През миналата седмица завършиха ремонтите на дясното платно от 80-ти до 90-ти км – участъкът между пътен възел „Калугерово“ и пътен възел „Гелеменово“ и започна работата по лявото.

По време на проверката Парашкев Кръстев съобщи пред журналисти, че на ремонтираните участъци се полага нов вид хоризонтална маркировка, която, при преминаване през нея, издава специфичен шум, който напомня на водача, че излиза от платното, предвидено за движение.

„За повишаване на безопасността на движение при засиления трафик в края на работната седмица и по-голяма пропускливост на инфраструктурата в района на виадуктите всеки петък ще има по две летни за движение в посока София – Пловдив и една в посока Пловдив – София“, заяви инж. Лазар Лазаров. От думите му стана ясно, че до завършване на строителните дейности реверсивно движение ще има в петък при км 9+700, при км 61 – „Голямото Вършило“, при км 63 – „Малкото Вършило“, при км 67 – при с. Церово, и моста над р. Тополница при км 77 на АМ „Тракия“. На същите съоръжения в неделя ще има по две ленти за движение в посока Пловдив – София и една в посока София – Пловдив.

Реверсите на АМ “Тракия” ще бъдат въведени от 1-ви юли, когато завършват ремонтите по директното трасе.