Новини

С 12 дни предсрочно завърши ремонтът на мост от АМ „Тракия“

  08.07.2015 10:54  

С 12 дни предсрочно завърши основният ремонт на моста при км 75 от АМ „Тракия“. Изпълнените строително-ремонтни дейности в участъка включват премахване на старите и деформирани асфалтобетонова настилка, хидроизолация, фуги и конзоли и полагане на нов пласт изравнителен бетон, нова хидроизолация, отводнители, фуги и асфалтова настилка.

С 12 дни предсрочно завърши основният ремонт на моста при км 75 от АМ „Тракия“. Изпълнените строително-ремонтни дейности в участъка включват премахване на старите и деформирани асфалтобетонова настилка, хидроизолация, фуги и конзоли и полагане на нов пласт изравнителен бетон, нова хидроизолация, отводнители, фуги и асфалтова настилка. По трасето на ремонтирания участък са монтирани нови ограничителни системи за обезопасяване на движещите се и е положена шумяща хоризонтална маркировка.

От днес, с 12 дни по-рано от предвидения график – 20-ти юли, е възстановено движението в двете посоки в участъка между км 75 и км 77 от автомагистралата.

През м. юли продължава работата по съоръженията при км 61 – „Голямото Вършило“, при км 63 – „Малкото Вършило“, при км 67 – при с. Церово, и моста над р. Тополница при км 77 от АМ „Тракия“. Около 20-ти юли се очаква да приключи ремонтът при 63-ти км и моста над р. Тополница. Строително-монтажните дейности на виадуктите при 61-ви и 67-ми километър ще продължат и през летните месеци.