Новини

Възстановено е движението по виадукт „Бебреш“ на АМ „Хемус“

  21.09.2015 11:20  

Днес, предсрочно беше пуснато движението по виадукт „Бебреш“ на автомагистрала „Хемус“, за да се облекчи трафикът на пътуващите в последния ден от празничните дни.

Завърши ремонтът на лявото платно на виадукта в посока Варна – София и пътуващите от и към Северна и Централна България, както и Северното Черноморие вече ще пътуват без затруднения по съоръжението. През 2014 г. приключи ремонтът на дясното платно в посока София - Варна.

Остава да бъдат довършени ремонтните дейности по долното строене на виадукта, които няма да възпрепятстват или усложняват движението по него.

Виадуктът е с дължина 720 м, с начало при км 30+154 и край при км 30+874. Изпълнител на строително-монтажните дейности е „ГБС Инфраструктурно строителство“, а стойността на договора е около 15,5 млн. лв. с ДДС.

За утрешния ден се създава и допълнителна организация за движение в посока към София. От 12 ч. до 19 ч. ще има две ленти за движение в посока Перник – София на път I-1 (Е-79). Временната организация на движението ще е за участъка София – Драгичево. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

На участъците в ремонт по АМ „Тракия” – на съоръженията при км 9, км 63, км 67 и в участъка от км 74 до 81 през утрешния ден ще бъде въведено реверсивно движение от 10 ч. сутринта и ще бъдат осигурени две ленти в посока гр. София и една в посока гр. Бургас.

Поради извършване на ремонт на пътното платно в посока София на виадуктите „Елешница“, и на двата виадукта при км 41 на АМ „Хемус“ движението се осъществява двупосочно в платното в посока гр. Варна. На 22-ри септември се въвежда реверсивно движение от 10 ч. сутринта и се осигуряват две ленти за движение в посока гр. София и една лента в посока гр. Варна.