Новини

До 28-ми октомври ще бъде затруднено движението по АМ „Тракия“ при п.в. „Север“ и по моста над р. Пясъчник

  14.09.2016 12:55  

До 28-ми октомври ще бъде затруднено движението по АМ „Тракия“ при пътен възел „Север“ при км 126 и по моста над р. Пясъчник при км 127, поради извършване на ремонт и рехабилитация на двете съоръжения. Пътен възел „Север“ е при пресичането на автомагистралата с второкласния път II-64 Карлово – Пловдив. Рехабилитацията се извършва като част от лот 14 от програма „Транзитни пътища V“.


По време на рехабилитацията поетапно ще се спира движението по:

  • платното за Бургас на АМ „Тракия“ от км 126 до км 127+100 и пътната връзка Карлово – Бургас. Трафикът ще се пренасочва двупосочно в платното за София, като се осигуряват вливанията и отливанията по останалите пътни връзки.
  • платното за София на АМ „Тракия“ от км 126+150 до км 127+100 и пътната връзка Пловдив – София. Трафикът ще се пренасочва двупосочно в платното за Бургас, като се осигуряват вливанията и отливанията по останалите пътни връзки.
  • аварийната лента на АМ „Тракия“ в платното за Бургас при км 126, като движението ще се осъществява в активната и изпреварваща лента при ограничение на скоростта 70 км/ч. Ще спре движението и по пътните връзки на АМ „Тракия“ в посока София – Пловдив и Карлово – Бургас
  • аварийната лента на АМ „Тракия“ в платното за Бургас при км 126, като движението ще се осъществява в активната и изпреварваща лента при ограничение на скоростта 70 км/ч. Ще спре движението и по пътните връзки на АМ „Тракия“ в посока Пловдив – Бургас и София – Карлово.
  • аварийната лента на АМ „Тракия“ в платното за София при км 126, като движението ще се осъществява в активната и изпреварваща лента при ограничение на скоростта 70 км/ч. Ще спре движението и по пътните връзки на АМ „Тракия“ в посока Бургас – Карлово и Пловдив – София.
  • аварийната лента на АМ „Тракия“ в платното за София при км 126, като движението ще се осъществява в активната и изпреварваща лента при ограничение на скоростта 70 км/ч. Ще спре движението и по пътните връзки на АМ „Тракия“ в посока Карлово – София и Бургас – Пловдив.

На участъците ще има необходимата пътна сигнализация. По време на ремонта движението по второкласният път II-64 Карлово - Пловдив, който минава под магистралата ще се осъществява двупосочно в една лента.