Новини

В присъствието на министрите Лиляна Павлова и Ивелина Василева беше пуснато движението по моста над р. Стряма на АМ „Тракия“

  31.10.2016 12:58  

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на министъра на околната следа и водите Ивелина Василева днес беше пуснато движението по моста над река Стряма при 136-ти километър на автомагистрала „Тракия“. Възстановено е двупосочното движение по двете платна на съоръжението.

Ремонтът на моста стартира през май т. г. с осигурените от правителството над 2,1 млн. лв. В началото на юли т. г. завършиха ремонтните дейности на платното за гр. София. За по-безопасно и удобно пътуване към гр. Бургас през активния туристически сезон – м. юли и м. август, ремонтни дейности не се извършваха. Те бяха възобновени в началото на м. септември.

Строителните работи по съоръжението включват ремонт на пътната плоча, хидроизолация, нова асфалтова настилка, тротоарни конзоли, възстановяване на бетоновите повърхности по долното строене, нови дилатационни фуги, отводнителни, ограничителни системи, парапети и пътна маркировка.

Мостовото съоръжение не бе обновявано от 1999 г., когато е подменена хидроизолацията.