Новини

„Автомагистрали“ ЕАД със специална награда за подкрепа на бедстващите райони

  10.10.2022 16:07  
„Автомагистрали“ ЕАД със специална награда за подкрепа на бедстващите райони

Инж. Иван Станчев, изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД получи приза и съобщи, че екипа остава на място, докато е необходимо

 

На 7-ми октомври 2022г. добрите примери в строителството и архитектурата, както и лидерите в луксозния сегмент бяха отличени в х-л „Санкт Петербург“, гр. Пловдив по време на официалната церемония на XII-тото издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2022. Организаторите от ВИП Комюникейшън дадоха специална награда: „Благоустройство с кауза в подкрепа на бедстващи райони“ на „Автомагистрали“ ЕАД за оказаната помощ на наводнените села в Карловско.

Почетна грамота и статуетка бяха връчени от Владислав Кънчев, представител на Камарата на строителите в България. “За мен е голяма чест да получа приза: Благоустройство с кауза в подкрепа на бедстващите райони“, каза инж. Иван Станчев, изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД и допълни: „Когато нашият принципал – МРРБ научи за трагедията, министър Шишков разпореди да се окаже незабавна помощ. Веднага издадох заповед за командироване на служители на „Автомагистрали“ ЕАД за спасяване на пострадалите от водната стихия села. От 5-ти септември екип от 30  работници и техници на „Автомагистрали” работят всеки ден, включително на официалните празници – 6-ти и 22-ри септември, както и в почивните дни. На място, заедно с екипа пристигнаха 4 комбинирани багера, 1 булдозер, малък багер и 12 бр. самосвали, които заедно с нашите специалисти продължават разчистването на наноси, кал и пясък от къщите и дворовете на засегнатите имоти и ще го правят до края на ноември тази година. Мислите и действията на целия екип на „Автомагистрали” са свързани с оказването на помощ на пострадалите райони и бедстващите семейства. Не сме очаквали да получим награда и затова сме благодарни, че усилията на „Автомагистрали” ЕАД са забелязани”.

Специални гости на гала-вечерта бяха г-н Беким Мисини – консул на република Косово в България, заместник-министъра на  Благоустройството и регионалното развитие Захари Христов,  инж. Иво Иванов – председател на УС на АПИ, Ивелина Крушкова, Николай Едрев и Гено Георгиев от Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД и изпълнителният й директор – инж. Иван Станчев.

Призовете бяха връчени от председателя на Пловдивска търговско-индустриална камара, Веселин Йорданов – председател на УС на Българска Асоциация на фасадната индустрия, представители на Националната Строителна Федерация и на Камарата на Строителите.