Новини

"Автомагистрали“ ЕАД подкрепя каузата Пилон "Рожен"

  26.04.2023 14:55  
\

    С решение на Съвета на директорите, „Автомагистрали“ ЕАД подкрепи финансово фондация „Наследство в бъдещето“ за изграждане на Паметник на обединението - Пилон „Рожен“, на който ще се вее националния трибагреник. Кампанията е с надслов „България заслужава“ и е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

      Монументът е с височина 111 метра, които съответстват на площта на страната ни – 111 000 квадратни километра. Пилон “Рожен“ ще е най-високия в Европейския съюз и ще бъде поставен в сърцето на Родопите на внушителна и рекордна за света надморска височина от 1430 м. От него ще се вее национален флаг от 1110 кв.м. Откриването на Паметника на обединението - Пилон „Рожен“ ще е най-мащабния спектакъл с исторически картини на живо, правен у нас и ще включва впечатляваща ретроспекция на историята на земите ни от Орфей до наши дни. Представлението ще съчетае музика, танци, каскади, звукови и светлинни ефекти и 3D мапинг.  Финалната част на церемонията по откриването е концерт на примата на българската естрада Лили Иванова, а на следващия ден ще прелее  в няколкодневен Събор на народното творчество Рожен.

      Дарявайки за тази кауза, „Автомагистрали“ ЕАД дава своя принос за възраждане на българския дух, обединение на народа и завещаването на едно непреходно наследство за бъдещите поколения на България.