Новини

"Автомагистрали“ ЕАД с дарение за студенти от УАСГ

  26.04.2023 14:57  
\

   Съветът на директорите на "Автомагистрали“ ЕАД взе решение да направи дарение в размер на 2 500 лева на Студентски съвет при УАСГ за участие в „Граджавинияда“ 2023.

   "Граджевинияда“ 2023 е международно състезание с цел създаване на професионални контакти между строителните университети и бъдещите инженери от Югоизточна Европа. Тази година се провежда в периода 15 - 19 май 2023 г. в гр. Охрид, Република Северна Македония за 55-ти път. Събитието включва спортни и научни турнири и в него ще вземат участие около 1000 студенти от 24 университета от Сърбия, Харватия, Северна Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина, Словения, България и Румъния. България участва за трета година. УАСГ е единственият представител на нашата държава с екип от 60 участника. Те ще се състезават в турнирите по футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, тенис на маса и шах, както и в науките: геодезически измервания, механика на флуидите, стоманобетон, механика на почвите, пътно строителство, статика, организация и механизация. През 2022 г. делегацията на УАСГ е спечелила две първи места, едното от тях в дисциплината "Геодезически измервания“. 

     Пожелаваме успех на българските студенти от УАСГ в "Граджевинияда“ 2023! Надяваме се, тази година да са призьори и в дисциплината "Пътно строителство“.